امور زنان و خانواده

کارشناس محیط زیست کرمان ، بانوی نمونه آب شد

کارشناس محیط زیست کرمان ، بانوی نمونه آب شد

فرشته خالقی بانوی شاغل در اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان دارای مدرک دکترای مدیریت محیط زیست در پویش ملی بانوی آب با ارائه مقاله ومحتواهای آموزشی درخصوص مدیریت مصرف آب ، به عنوان بانوی نمونه آب برگزیده و از ایشان تقدیر بعمل آمد .
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، برگزیدگان پویش ملی بانوی آب معرفی شدند و آیین پایانی رویداد ملی پویش بانوی آب روز پنجشنبه 26 مهرماه با معرفی 18 شرکت‌کننده برگزیده در تالار آبگینه آبفای استان تهران برگزار شد.

در آیین پایانی این پویش که با حضور زهره‌سادات لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، زینب اختری مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور، سمیه خداپرست مشاور امور زنان و خانواده وزیر نیرو و خانم زهره جعفری مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران ترتیب یافت، از برگزیدگان نخستین پویش ملی بانوی آب قدردانی شد.

بهنام بخشی دبیر نخستین پویش ملی بانوی آب در آیین پایانی این پویش، بر نقش بی‌بدیل بانوان در تربیت و آموزش نسل آینده تاکید کرد و گفت: بانوان پرچمدار مدیریت مصرف آب هستند و در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب در خانه و خانواده، مسئولیت سنگینی بر عهده دارند.

به گفته وی بانوان با آگاهی از ارزش آب و انتقال این آگاهی به خانواده می‌توانند الگویی درست برای نسل آینده باشند و نقش کلیدی در فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف آب ایفا کنند.

بخشی فرآیند تامین، تصفیه و توزیع آب برای کلانشهر تهران با گستردگی و وسعت زیاد جغرافیایی، اختلاف ارتفاع زیاد و جمعیت رو به افزایش را بسیار دشوار و حساس برشمرد و گفت: طول شبکه‌های انتقال و توزیع آب ایجادشده در استان تهران معادل 22 هزار کیلومتر یعنی 11 برابر فاصله زمینی تهران_مشهد است که به صورت شبانه‌روزی تلاش می‌شود تا شبکه آبرسانی این شهر بدون اختلال و وقفه پایدار و برقرار باشد.

وی ادامه داد: با توجه به کم‌بارشی‌های استان تهران در چهار سال گذشته، حل مشکل ناترازی آب در این استان فقط با مدیریت مصرف آب و رفتار هوشمندانه شهروندان امکان‌پذیر خواهد بود.

بخشی افزود: پویش بانوی آب با عنوان "نقش بانوان هوشمند و آینده‌نگر در تهران شهر حساس به آب" سرآغازی است تا بانوان به عنوان سفیران آب، به همیاری و مشارکت در مدیریت مصرف آب دعوت شوند و از آنان درخواست می‌کنیم که هوشمندانه از آب که سرمایه‌ای بی‌بدیل برای هر سرزمینی است، حفاظت و پاسداری کنند و با 10 درصد صرفه‌جویی در مصارف روزانه سهم بزرگی در  مدیریت منابع آب شهر خود ایفا کنند.

وی با بیان اینکه در پیک تابستان مصرف لحظه‌ای آب شهروندان تهرانی به 60 هزار لیتر در ثانیه و در روزهای اخیر مصرف لحظه‌ای آب در شهر تهران به 48 مترمکعب در ثانیه رسید، اظهار داشت: این به مفهوم آن است که در یک چشم به هم زدن 48 هزار لیتر آب مصرف می‌شود و با توجه به ناترازی منابع و مصارف، شایسته نیست که این آب شرب ارزشمند و حیاتی را با مصارف غیرضروری نظیر شستشوی خودرو و یا حیاط منزل هدر دهیم.

وی همچنین به قداست آب در فرهنگ دینی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: خداوند بزرگ در قرآن کریم ۶۳ مرتبه از آب نام برده است و در دین مبین اسلام ارزش آب به قدری است که مهریه حضرت فاطمه است و در تاریخ و فرهنگ ما نیز نماد آبادانی و امنیت محسوب می‌شود و اکنون آب به یک کالای استراتژیک تبدیل شده و توجه به آن به عنوان یک مسئله حیاتی و حساس ضرورت دارد.

نفیسه فیاض‌بخش نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین، استفاده بهینه از آب و مدیریت مصرف را از توصیه‌های مهم اسلام عنوان کرد و ریشه بدمصرفی و بی‌توجهی به موضوع مدیریت مصرف آب را دوری از آموزه‌های دینی و وسوسه‌های باطل برشمرد.

وی برخی از عادت‌های بد و بیماری وسواس را یکی از دلایل مصرف نادرست و بی‌رویه آب در خانواده‌ها دانست که افزون‌بر هدرروی آب، موجب بیماری‌های جسمی و روانی خواهد شد.

«پویش بانوی آب» با تاسی از روش و منش بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) سعی دارد از توانمندی و ظرفیت‌های زنان در جامعه استفاده کند تا دختران، همسران و مادران فرهنگ‌ساز، نقش خود را در ترویج مدیریت مصرف بهینه آب و عبور از بحران کم‌آبی و حفظ تاریخ و تمدن این سرزمین کهن ایفا کنند.

این پویش که با مشارکت استانداری و شرکت آب و فاضلاب استان تهران برگزار شده بود، در دو بخش "مقاله نویسی" و " تجربه‌نگاری" نسبت به مقوله کمبود آب و توانمندی زنان در جامعه در ترویج مدیریت مصرف بهینه آب و عبور از بحران کم‌آبی و حفظ منابع آب اجرا شد.

برای شرکت در این پویش، بیش از 250 مقاله و تجربه‌نگاری از 10 استان کشور به دبیرخانه پویش ارسال شده بود.
 
بيشتر
نظر خواهي
نظر شما در مورد محتویات سایت چیست؟
   
عالی
خوب
متوسط
ضعیف


بيشتر
شعار سال 1403 "سال جهش تولید با مشارکت مردم "